Meteen naar de inhoud

Boogie Patrol, Man On Fire

Boogie Patrol is een Canadees gezelschap, bestaande uit Rott’n Dan (zang/harmonica), Yuji Ihara (gitaar), Nigel Gale (bas), Emmet Van Etten (drums) en Chad Holtzman (gitaar). Marc Arnould is op het Hammond te horen en hier en daar wordt ook nog een blazerssectie toegevoegd. De groep werd in 2007 opgericht en ‘Man On Fire’ is hun vierde album.

Na de eerste luisterbeurt belandde het album op de ‘later’ stapel, maar toen het daarna weer aan bod kwam, bleek het toch een heel leuke cd te zijn. Je verwacht bij een band met de naam Boogie Patrol boogie, maar toch vergeet ik het Boogie Wonderland-achtige disconummer waarmee de cd opent het lieft heel snel. Gelukkig herstelt de band zich daarna wel, Het tweede nummer shuffelt er lekker op los en verder wisselen soul, funky nummers en blues elkaar op prima wijze af.

Met ‘Easy To See’ laten ze horen wel degelijk een prima stukje boogie te kunnen spelen. Rott’n Dan’s mondharmonica is niet echt prominent aanwezig op dit album, maar op ‘Hard To Tell You’ laat hij horen dit instrument prima onder de knie te hebben. De blazers worden maar incidenteel ingezet, maar weten sommige nummers toch van een stukje meerwaarde te voorzien.

Dit album zal dan de wereld niet echt veranderen, maar laat wel horen dat de blues scene in Canada bij tijd en wijle prima werk aflevert. Het is een eindje reizen, maar deze band zou op de diverse festivals niet misstaan en een prima afwisseling zijn tussen de inmiddels overbekende namen.

Scroll To Top