Meteen naar de inhoud

Albert Castiglia, Up All Night

De zoon van een Italiaanse vader en Cubaanse moeder wordt op 12 augustus 1969 in New York geboren en groeit op in Miami. Vanaf zijn twaalfde leert hij gitaar spelen en op zijn eenentwintigste wordt hij professioneel muzikant, wiens grote kans kwam toen Junior Wells hem in zijn band opnam. Inmiddels vele jaren en een flink aantal soloalbums later is deze Albert Castiglia een graag geziene gast op de podia over de hele wereld.

Voor zijn recentste cd “Up All Night” heeft hij hetzelfde plan van aanpak gebruikt als voor zijn vorige “Big Dog”. Dezelfde studio, Dockside in Maurice, Louisiana, en dezelfde producer, namelijk Mike Zito. Alleen heeft hij nieuwe begeleiders om zich heen verzameld. Met bassist Jimmy Pritchard en drummer Brian Menendez vormt hij een klassiek powertrio. Van de elf nummers zijn er vijf door Castiglia geschreven of meegeschreven, twee door Zito. De band gaat stevig van start met “Hoodoo On Me”. Op”95 South” horen we de slidegitaar van Sonny Landreth. De slow blues “Quit Your Bitching” zorgt voor een stukje rust voordat het geweld weer losbarst. De cd eindigt rustig met het akoestische “You Got Me To That Place”, dat door bassist Pritchard is geschreven. Wat we horen is een mengeling van stevige bluesrock en boogie, afgewisseld met wat rustpuntjes in de vorm van slow blues. Een vrij klassiek concept. Een die werkt, maar weinig verrassingen biedt. Gene slecht album, maar ook geen topper.

Scroll To Top