Matt Patershuk, Same As I Ever Have Been

Vorig jaar was ik zeer enthousiast over de tweede CD, ‘I Was So Fond Of You’ van de Canadees Matt Petershuk. De schitterende begeleiding en dito productie van de multi-instrumentalist Steve Dawson (op de nieuwe CD te horen op akoestische en elektrische gitaar, pedal steel, dobro en additionele piano) gevoegd bij de fantastische, vaak verhalende songs van de man en zijn doorleefde bariton waren voor mij aanleiding om de CD in mijn top 10 van 2016 te plaatsen. En het gaat dezelfde kant op met nummer drie, ‘Same as I Ever Have Been’. Weer die mooie songs, die doorleefde stem met als extra attractie de begeleidende zang van landgenote Ana Egge, zelf een meer dan voortreffelijke singer-songwriter. Behalve intieme luisterliedjes, waarbij naast het walsje ‘Sparrow’ (met een lekkere saxofoon naast steel in de begeleiding) vooral ook die andere  wals ‘Memory And The First Law Of Thermodynamics’, waarin Matt zijn zus Clare herdenkt, zij werd in 2013 door een dronken autobestuurder doodgereden – hij deed dat op zijn vorige CD ook in het prachtige ‘I Was So Fond Of You’ . Op de nieuwe CD horen we een veelzijdige Patershuk, die subtiele countrysongs (het prachtige walsje ‘Same As I Ever Have Been’, de fraaie gedeeltelijk gesproken ballad  ‘Atlas’  afwisselt met snellere in fiddle en piano gedoopte  countrysongs  (‘Blank Pages and Lost Wages’, ‘Hot Knuckle Blues’) en zelfs pittige rockers, zoals ‘Sometimes You’ve Got To Do Bad Things To Do Good’ (mijn titelprijs) en het bluesy/jazzy ‘Cheap Guitar’ (met saxofoon). Met de indrukwekkende ballad ‘Swans’ van meer dan 6 minuten sluit Matt zijn gave derde CD af na zo’n 55 heerlijke luisterminuten.

Voor mij is deze Matt Patershuk een topper in zijn genre, met een CD die in de collectie van iedere zichzelf respecterende liefhebber van Americana/Canadiana thuishoort. Wederom een heuse aanrader!!! (Black Hen Music)

As far as I’m concerned Matt Patershuk is a topper in his field. This CD, ‘Same As I Ever Have Been’, should be part of the music collection of every lover of Americana/Canadiana. A real must-have!