Meteen naar de inhoud

Turnpike Troubadours, A Long Way From Your Heart

A long way from your heart is het 5e album van Turnpike Troubadours, de band rondom songschrijver, zanger en multi-instrumentalist Evan Felker. De groep uit Oklahoma maakt sinds 2005 alt. countrymuziek, soms stevig doortrokken van de zogeheten Red Dirt-rock die deze Staat zo lekker aankleeft. In de V.S. heeft de band – mede door zeer intensief toeren – een behoorlijk grote reputatie opgebouwd. Ook in ons land zullen liefhebbers van het genre op hun nieuwste worp beslist aanslaan, vanwege de vlotte melodieën en het goudeerlijke enthousiasme waarmee de elf zeer toegankelijke songs worden gespeeld. De elf nummers bezitten allenl een aanstekelijke countryflow, klinken bruisend rootsy, sprankelend twangend dan wel hartroerend ingetogen, waarbij Felkers fraaie stemgeluid telkens een melancholische snaar weet te raken. Hij is als gezegd de songschrijver, maar heeft hier en daar wat hulp gehad van onder anderen fan John Fullbright en Jonny Burke. Electrische gitaar en pedal steel zijn de toonaangevende instrumenten, geruggensteund door bas, drums en af en toe fiddle en mondharmonica als smaakvolle aanvulling. Een zogezegd typisch highway-album vol van weemoed en verlangen. (Eigen beheer; voor Europa: Blue Rose Records)

Scroll To Top