Meteen naar de inhoud

Chris Hillman, Bidin’ My Time

Wat moet ik de kenners van Americana vertellen over deze grootheid in dit veld, een founding father van country-rock. Hillman was betrokken bij de formatie van The Byrds in 1966, bij het ontstaan van ‘The Flying Burrito Brothers’ (hij schreef samen met Gram Parsons het debuut ‘Gilded Palace Of Sin’ vol), bij Manassas (Met Stephen Stills, 1972) en ‘The Desert Rose Band’ (jaren 80 tot 1994) en tegenwoordig treedt hij op als duo met  Herb Pederson. Zijn nieuwe CD, de eerste studioschijf in meer dan tien jaar, werd opgenomen in de studio van de onlangs overleden Tom Petty met Petty en Herb Pederson als producers. Hij start hij met een terugblik op The Byrds in ‘Bells of Rhymney’, een liedje van Pete Seeger (1959) dat The Byrds in 1965 met Hillman in de gelederen opnamen. We horen zijn makkers David Crosby en Roger McGuinn op vocals in dit nummer. Er staan nog een paar Byrds-songs op de CD, de obscure nummers ‘She don’t care about time’ met een riedeltje klassieke muziek, geschreven door zijn makker bij de Byrds, de in 1991 overleden Gene Clark en “Here she comes again’ (Hillman/McGuinn) dat tot dusver alleen op een in Australië opgenomen live-CD was te horen. En dan is er een omgewerkte tune van de LP ‘The Notorious Byrds Brothers’ uit 1968: ‘Old John Robertson’ werd ‘New John Robertson’. Covers zijn er van de klassieker ‘Walk Right Back’ (The Everly Brothers, 1961, een liedje van Sonny Curtis), ‘Petty’s ‘Wildflowers’ en ‘When I Get A Little Money’ van Nathan Barrow. Hillman schreef drie nieuwe songs voor de CD: het bluegrass-deuntje ‘Such Is The World We Live In’, het gospel-achtige ‘Given All I Can See’ en het prachtige walsje ‘Restless’. Behalve McGuinn en Crosby horen we op de CD ook vrienden uit de Desert Rose Band: John Jorgerson, Herb Pederson en Jay Dee Maness (pedal steel) en Petty met zijn mede Heartbreakers Mike Campbell, Steve Ferrone en Benmont Tench. Ook horen we verder o.m. Nashville-grootheid Mark Fain op bas.

Een ongelofelijk lekkere CD. Het plezier waarmee deze oude helden musiceren is onvoorstelbaar groot. En de kwaliteit van hetgeen geboden wordt is onovertroffen. Een absolute top-10 CD van vele liefhebbers in 2017. (Rounder Records)

Scroll To Top