Josh Harty, Handcrafted

Josh Harty is een singer-songwriter uit Wisconsin, het noorden van de USA (hij is ooit geboren in North Dakota). In 2011 besprak ik zijn EP ‘Nowhere’, zijn derde werkstuk. Ik schreef toen o.m.’‘Nowhere’ van Josh Harty is één van vele mooie folk-CD’s. Een sympathieke CD van een goede singer-songwriter’. Het in een adequaat kartonnen hoesje – met tekstboekje ingevoegd – verpakte ‘Handcrafted’ mocht verschijnen op ons eigen Continental Song City label en is beslist een geslaagde CD geworden. Alle (13) nummers zijn van de hand van Josh (alleen ‘Whiskey & Morphine’ schreef hij met een ander, Jeremiah Nelson) en werden live in de studio opgenomen (zonder publiek overigens). Geen stops, geen overdubs, we horen alleen Harty (gitaar, vocals) en de enige andere persoon die bij de totstandkoming van de CD betrokken was is technicus Steve Hamilton (‘Makin’ Sausage Studio, Milwaukee, Wisconsin). Harty heeft een donkere stem en schrijft echte ‘levensliedjes’, waarin hij zijn gevechten met het dagelijkse leven op indringende wijze weet te beschrijven. Titels als ‘Wired’ (‘Apparently It’s the way I’m wired, I’m a lock that won’t be keyed, I never seem to change so easily’),  ‘Holding on’ (‘I keep holding on, holding on for now, I keep holding on, holding on somehow’), ‘Whiskey and morphine’, ‘Learn to fight’, ‘Long time coming down’, ‘On my mind’ (‘Now the miles seem so long and the choices all seem wrong. You know I wonder what I have done, just remember what I said. No matter where I am, you know you’re always, you’re on my mind’) en ‘Which way I go’ getuigen van zijn worstelingen. Prima CD, intiem en autobiografisch. Grote klasse!  (Continental Song City).