Big & Rich, Did It For The Party

Het duo Big & Rich waren, voordat zij muzikaal samen door het leven zouden gaan, al bekende countryartiesten. Zij zongen ieder, speelden gitaar en waren ook songwriters. Big Kenny was soloartiest en John Rich maakte als bassist deel uit van de band Lone Star. In 2004 verscheen hun debuut-cd “Horse Of A Different Color” was anders dan wat er normaal in Nashville verscheen. Bij het publiek werd dat kennelijk gewaardeerd, want de cd steeg stormachtig in de charts. Inmiddels zijn we dertien jaar en vijf cd’s verder, een periode waarin de heren ook solo of met anderen hebben gewerkt.

Met “Did It For The Party” is onlangs de zesde cd van het duo verschenen. Een plaat met dertien nummers, waarvan twaalf door de heren zelf zijn geschreven. Big & Rich geloven niet in vastomlijnde kaders, dat is wel duidelijk. De basis blijft wel country of countryrock, maar hierin nemen zij alle ruimte. Zo horen we in “California” en “Smoke In Her Eyes” de typische West Coast stijl à la de Eagles, goede countryrock in “Congratulations (You’re A Rockstar)”, meer bombastische rock i “Turns Me On” en wagen ze zich zelfs aan de gospelachtige country in “Freedom Road”. Een prima cd, verrassend en vol met goede muziek.