Meteen naar de inhoud

Jason Buie, Driftin’ Heart

Jason Buie is een blanke muzikant uit Canada, die al meer dan 15 jaar actief is in de blues-scene. Hij woont op het prachtige Vancouver Island. Een van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben. Jason is mede-oprichter van The White Rock Blues Society, een organisatie die de blues in Canada promoot. Daarnaast is hij actief in het educatieve project Blues In Schools. Na Urban Blues (2002) en Live At The Blue Gator (2007) is Driftin’ Heart de derde schijf die Jason Buie op de markt brengt.

Het nieuwe album opent met een pittige Texas Shuffle  namelijk Fool From The Start. Dan wordt meteen duidelijk dat Jason zijn mannetje op de gitaar staat. Hij wordt begeleid door een puike ritmesectie bestaande uit George Fenn (bas) en John Hunter (drums).  Met laatstgenoemde muzikant schreef Jason zeven van de elf tracks. House Party (bekend van Amos Milburn)  is een aansprekende boogie met een mooie wandelende bas. Government Blues heeft een plezierige Howlin’ Wolf-bite, waarbij Dave Webb op piano excelleert. De titelsong, geschreven door Sue Foley, krijgt een totaal nieuwe bewerking met wederom Dave Webb als honky tonker in een opvallende rol.  Westcoast Daddy is een swingende jump blues. De beste track is het 50’er jaren klinkende Stay The Night. Jason Buie gaat met zijn gitaar helemaal uit zijn dak in de slow blues 12 O’ Clock Check Out. Het album sluit met Jesse Mae Robinson’s Cold Cold Feeling. Deze bewerking vind ik iets minder geslaagd.

Driftin’ Heart is een afwisselend album, dat vooral in de smaak zal vallen bij liefhebbers van blues rock.

Scroll To Top