Meteen naar de inhoud

Thomm Jutz, Crazy If You Let It

De voormalige Duitser Thomm Jutz is nadat hij er zo’n 16 jaar geleden neerstreek niet meer weg te denken in de Bluegrass-scene in Nashville. Hij heeft inmiddels de productie van tientallen CD’s op zijn naam staan (o.m. van Nanci Griffith, John Prine en Otis Gibbs) en komt inmiddels bijna jaarlijks met een geweldige nieuwe bluegrass-CD. Op ‘Crazy If You Let It’ staan 12 songs van Jutz, die werden geschreven samen met anderen: de single ‘Crazy If You Let It’ schreef hij samen met Andrea Zonn (ook duet-vocal en fiddle) en Bill Lloyd, ook met Zonn schreef hij het Keltisch getinte ‘The Road To Galway’, er zijn vier songs die hij met Milan Miller schreef, steeds een met Jefferson Ross, Irene Kelley, Tammy Rogers (ook fiddle en vocals op ‘Old Railroads’), Charley Stefl, Jon Weisberger en met Craig Market. De begeleiding  op de CD wordt geleverd door de muzikale makkers van Jutz, inmiddels het puikje van de Nashville scene: naast Thomm op gitaar horen we rising star Sierra Hull (een jonge prijswinnende mandolinespeelster), Mark Fain (bas) en Justin Moses (fiddle, dobro, banjo.  Zijn andere muzikale makkers Eric Brace (‘Last train home’) en Peter Cooper (voormalig journalist) zingen mee in twee songs.

Ik ben een oprechte fan van de fantastische muziek van Jutz en zijn vrienden. De beste bluegrass in town! Bluegrass-fans: op naar Thomm’s website om te bestellen. Groots.

I am a great fan of the fantastic bluegrass-music of Jutz and his friends. The best bluegrass in town. Go online to Thomm’s website and order….. (Mountain Fever Records)

Scroll To Top