Meteen naar de inhoud

The Everyday Sinners, Shakedown

Is het folk? Is het rockabilly? Is het country? De muziek Van The Everyday Sinneres leidt tot deze vragen. De liedjes van het gezelschap uit Brighton zijn moeilijk in een hokje te plaatsen. Het beste antwoord is het product The Everyday Sinners een mix te noemen van folk, rockabilly en country. Voeg daar een lik swampblues aan toe en de muziek van album Shakedown is voldoende geëtiketteerd. “Daarbij is het Shakedown een product van 2017. The Everyday Sinners hebben de gebeurtenissen van dit jaar een plek gegeven in de muziek.

Frontman Jack Cade legt uit: The main underlying theme of the album has been driven by the turbulent times we’ve found ourselves in, the use of divisive politics to set people against people to distract them from the real problems. It also looks at how we cope with life and the ups and downs it throws at us. I didn’t want it to end up an album of protest songs, more a snapshot of life from the last ten or so years.”

Natuurlijk noemt Jack Cade het album geen verzameling protestsongs, maar bij het beluisteren van de tien nummers valt op dat The Everyday Sinners een betere wereld voorstaan dan de huidige. Opener ‘Same Old Ways’ valt met de deur in huis. Cade beklaagt zich over de dingen die niet veranderen en niet hetzelfde zouden moeten blijven. In de stompende bluesrocker doet Helen Muggeridge een prachtige tweede stem.

In ‘Belly Full Of Fire’ stuwt het duo elkaar naar vocaal grote hoogte en kunnen The Everyday Sinners muzikaal net volgen. Drummer Adam Perry roffelt zijn gehele drumkit uit elkaar.

In ‘Belly Full Of Fire’ verbinden The Everyday Sinners het heden met het verleden. In het nummer wordt er volop geciteerd uit ‘When The Saints Go Marching In’. In plaats van “The Saints” laat Cade “The Boots” binnen marcheren. Het Amerikaanse leger bemoeit zich op te veel plekken met de lokale politieke situatie. ‘Sixteen Tons’ is een slepend rock liedje. Niet bijzonder maar het is zo’n knap geschreven nummer waarop het hoofd een minuut of drie prettig beweegt. ‘Howlin’ At The Moon’ heeft een tinkelende piano en zal in elke lokale snackbar een favoriet in de jukebox zijn. ‘Roll With Them Punches’ is de afsluiter. Na de dansjes, het plezier in de kroeg en de verorberde snacks is er een moment van bezinning. Cade en Muggeridge zingen een laatste maal over de wens voor een betere wereld.

The Everyday Sinners mogen op pad met Shakedown. Het is heerlijk om een groep te horen die een boodschap heeft, een wens uit om tot een betere wereld te komen. The Everyday Sinners doen dat met tien puike nummers, die onder het genot van een drankje in  elk lokaal danslokaal de menigte in beweging zal zetten. Shakedown! (Collision Music)

Scroll To Top