Meteen naar de inhoud

St. Louis Slim, Empty Places

De Rotterdamse blues St. Louis Slim bestaat nu tien jaar. Na een wijziging in de bezetting in 2014 bestaat de band nu uit Monique Brinkman (zang), Robin Freeman (gitaar), Arno Koster (bas) Michel ‘Mies’ de Kok (harmonica) en Peter Kok (drums). Wat stijl betreft moet je denken aan Chicago blues, maar men is niet bang op wat zijpaden te betreden.

Met “Empty Places” heeft St. Louis Slim onlangs onder eigen beheer hun vierde cd uitgebracht. Van de elf nummers (10 + bonus) zijn er acht geschreven door de band. De overige drie zijn covers van Rosco Gordon, Sonny Terry & Brownie McGhee en B.B. King. Wat aanvankelijk op een prima cd lijkt valt eerlijk gezegd in de tweede helft iets tegen. Het begin is goed, swingend, funky en vlot, maar de tweede helft van de cd klinkt wat vlakker. Tot het met het vijfde nummer gaat het prima, maar vanaf B.B. Kings “Woke Up This Morning” zakt de spanning wat weg. Met het jazzy “Black & White” hebben we een tijdelijke opleving, maar die zakt met de blues “Got To Go” weer weg. De bonustrack, het door Arno Koster gezongen “More Trouble”, maakt dan weer het een en ander goed. Al met al vind ik “Empty Places” geen slechte cd, maar wat meer spanning had zeker gemogen.

Scroll To Top