Ken Dunn, Wondrous beauty

Over Ken Dunn uit British Columbia, die enorme provincie aan de Westkust van Canada, schreef ik in 2015 bij gelegenheid van zijn zesde CD, ‘The Great Unknown’ (met zijn band Gypsy Starfish): ’Deze Ken Dunn is een heerlijke aanwinst in de folkwereld, lekker eigenzinnig en volwassen. Mooie songs, goede arrangementen en natuurlijk die heerlijke cello, subtiel combinerend met de fiddle!)’. In de nieuwe CD missen we de cello, maar keyboards (Ken’s partner Anna Green, die ook verantwoordelijk is voor enkele prachtige zangpartijen), de akoestische gitaar van Ken zelf en – bovenal – de fiddle (Tyler Beckett) zijn prominent aanwezig in de overigens kleinschalige begeleiding. Verder horen we bas, percussie/drums en incidenteel bodhran en hurdy gurdy (duidelijk te horen in een instrumentaaltje van net iets minder dan een minuut, ‘The Goddess Theme’). Ken Dunn draait al meer dan 30 jaar mee in de muziekwereldDe muziek op de CD is van een zeer hoge folk-kwaliteit. Subtiel, mooi, heerlijke arrangementen – bijvoorbeeld op het instrumentaaltje ‘Tales Of Wandering’. We horen in ‘Hills Of Strathavon’ zelfs verwantschap met de beste folky ooit van Canada, Stan Rogers. ‘Crawl On Back’ is heerlijk bluesy, met een schitterende hoofdrol voor de fiddle. Ken Dunn blijft verrassen. Zijn muziek komt bij mij prachtig binnen, ik vind de man super! Ken Dunn keeps on surprising me. His music is like honey for me, I love his music! (Independent).