Norman Jackson Band, It’s The Drummer’s Fault!

Zij komen uit Springfield, Missouri en vormen een waar muzikaal “Chicago meets Memphis”. Naamgever Norman Jackson (zang, gitaar) is opgegroeid in Detroit en Chicago. Met Jacksons neef The Boogieman (drums), Danny Williams (bas) en Rick Shortt (saxofoon) vormt hij een van de opwindendste bands van het ogenblik. In 2016 heeft de band de derde plaats bereikt tijdens de International Blues Challenge.

“It’s The Drummer’s Fault!” is de debuut-cd van de band. Hierop vinden we elf vlot swingende nummers. We horen een fraaie combinatie van Chicagoblues en Memphis soul. De ritmesectie houdt het geheel strak, zodat Jackson en Shortt er lekker op los kunnen gaan. Vooral de saxofoon is opvallend prominent aanwezig. In de teksten stopt Jackson een flinke portie humor en zelfspot. De toon wordt gezet door het wilde en funky “Norman’s Blues”. Lekker klinken nog de instrumental “All Alone” met een hoofdrol voor de sax van Shortt en de down-to-earth blues “Snake In My House”, waarmee de cd wordt afgesloten. Kortom, een prima album, dat zich duidelijk onderscheidt van de meeste uitgegeven cd’s van dit jaar.