Jeremy Pinnell, Ties Of  Blood And Affection

Jeremy Pinnell Komt uit het noorden van de staat Kentucky in de USA. Hij is een traditionele country-singer met een stem en de muziek van Joe Sun. In 2015 verscheen van hem de CD OH/KY waarover ik schreef: ‘Een typische CD in dit genre, met weinig variatie en de donkere stem van Pinnell naast de typische country-pedal steel als ijkpunten. Zeker niet onaardig, maar zeker niet opvallend anders. Voor de liefhebbers van low speed honky-tonk’. En de opvolger is van hetzelfde laken een pak. Ik weet niet hoe het komt, maar deze opvolger komt bij mij aanzienlijk aangenamer binnen dan OH/KY. Misschien omdat de door mij zeer gewaardeerde Joe Sun nog duidelijker ‘aanwezig’ is dan eerder. En dat kan ik zeer waarderen. Nummers als ‘I don’t believe’  (I know there is something wrong and it’s gotta be me’), ‘I’m alright with this’ en ‘Best I can do’ blijven lekker hangen.

Echte eerlijke oer-country muziek van deze honky-tonker. Niets mis mee. (Bas Booy). (Sofaburn Records)