Rebekah Long, Run Away

Vorig jaar mocht ik de puike debuut-CD van Rebekah Long bespreken, een protegee van de bekende Bluegrass-ster  Donna Ulisse uit Nashville. Ik vond de CD een absolute aanrader voor liefhebbers van goede bluegrass!!  Rebekah is geboren en getogen in Georgia en wekt nu dus vanuit Nashville. Ze is een van de eerste studenten die afstudeerde in ‘Bluegrass Music’ (in Glenville – West Virginia – , het zg. Glenville State College Bluegrass Certificate Program). De opvolger ‘Run Away’ werd evenals het debuut geproduceerd door Ulisse, die op elf van de twaalf songs ook meezingt, en Ulisse’s partner Rick Stanley zingt op zeven songs mee. Negen van de twaalf songs zijn geschreven door Ulisse en Long samen, met hulp van Stanley in één song en van Jerry Salley in een andere. De overige songs zijn covers, drie stuks, met als meest opvallende een zinderende bluegrassversie van Elton John’s ‘Honky Cat’ en daarnaast een lekkere versie van Loudon Wainwright’s ‘The Swimming Song’. Derde cover is een prachtige versie van ‘Lay Your Usaac down’ met naast Rebekah ook leadzang van Ben Speer. De  uitstekende begeleiding is van fiddle, mandoline, banjo, gitaar en staande bas.

Nog mooier dan het debuut is deze opvolger. Rebekah heeft een heerlijke stem, de samenzang met vooral Ulisse en Stanley is prachtig. En er is gezorgd voor een heerlijke afwisseling van up-tempo, mid-tempo en low-speed songs. En onthoud de naam van de fiddler/mandolinespeler in elf songs: Patrick McAvinue! Geweldig!  Een topper in het bluegrass-genre! (LUK Records).