Jillette Johnson, All I Ever See In You Is Me

Jillette Johnson groeide als kind op in New York. Al vroeg leerde zij piano spelen.  In 2012 debuteerde zij voor het Wind Up Records  label met een EP Whiskey & Frosting, gevolgd door het album Water In A Whale (2013). Dit jaar verscheen All I Ever See In You Is Me op het kwaliteitslabel Rounder Records.

Jillette woont sinds kort in Nashville.  Op de plek waar zij nu woont deed zij zoveel inspiratie op, dat zij wel 3 albums had kunnen maken. Het nieuwe album is geproduceerd door de vermaarde Dave Cobb (bekend van Jason Isbell en Sturgill Simpson). De opnamen vonden plaats in de beroemde RCA Studio A, de plek waar bijvoorbeeld Dolly Parton ooit Jolene realiseerde.

Het nieuwe album opent met Bunny, waarbij Jillette zichzelf op enkel een piano begeleid. Het is een gevoelige broeierige song, die ontstond na een soort nachtmerrie. Jillette verkend haar stem vooral in de hoogte. Het geeft het liedje over angst een extra dimensie.  Meteen valt het prachtige pianospel  van Jillette op. Love Is  Blind  heeft een lekkere sound a la Fleetwood Mac. Throw Out Your Mirror vind ik een van de mooiste tracks. Een melodieuze song over zelf reflectie met als boodschap: mens durf te leven!  Het liedje Holiday is ook een geslaagde song. Like You Raised Me is een liefdevol geschreven song over haar ouders. Het album sluit af met Thumbelina, waarin zij haar geliefde meedeelt:  I’m not gonna let you ruin me for every other man… and twirl me in the palm of your hand.

All I Ever See In You Is Me is een prachtig klassiek zeventiger jaren klinkend singer-songwriter-album met 11 piano gedreven nummers. Denk bijvoorbeeld aan Laura Nyro.