Jim White, Waffles, Triangles & Jesus

Jim White inspireerde mij een jaar of vijftien geleden om de cultuur van het zuiden van de Verenigde Staten op te snuiven. Heb een groot deel van de Mississippi Blues Trail afgelegd maar ook een deel van White’s roadmovie “Searching For The Wrong Eyed Jesus”. Acht weken zwoegen en ploeteren terwijl orkanen als Hanna en Ike elkaar opvolgden. Het voelde als een college tour in een split second.

De bakermat van de beste noord Amerikaanse rootsmuziek komt voort uit de rijke traditie van de folk, blues en countrymuziek. Bij iedere aangespoelde immigrantengolf verfijnden de virtuozen onder hen dit multiculturele geluid. Dit is niet alleen wat Jim White nadraagt, maar ook iets wat wij in onze kroeg proberen na te streven.

Op solo gebied was het de laatste jaren wat stil rondom “The King Of Country Noir. Where It Hits You verscheen vijf jaar geleden. Twee jaar geleden zagen we een samenwerking met The Packway Handle Band in de vorm van Take It Like A Man verschijnen.

Waffles, Triangles & Jesus is zijn nieuw plaat en om maar meteen met de deur in huis te vallen, het is er weer een om je vingers bij af te likken. De plaat opent pikke donker met Drift Away. Het gepatenteerde banjo geluid, tromgeroffel en intense zang bezorgen je van kiet af kippenvel. Ander opvallende liedjes zijn Silver Threads en Wash Away A World. Robert Plant en Alison Krauss in 3D, meer wil ik er niet over kwijt. Wat een fascineerde ondoordringbare sound wall. Vraag mij af hoe hij dit live over de bühne gaat brengen.

We gaan het zien want Jim White komt eind november naar Nederland en België. Voor degene die zijn solo-shows nog niet hebben bijgewoond, ze zijn in de meestal gevallen intieme en meer gericht op zijn verhalen vertellende kunsten. White woonde in zijn jonge jaren in Nederland en weet hoe hij “The Dutchies” moet verbindingen. (Thirty Tigers)

 • NOV. 28 MIDDLEBURG (SOLO)
 • NOV 29. HEUSDEN (SOLO)
 • DEC 1. HERENT (TRIO)
 • DEC. 2 ANTWERP (TRIO
 • DEC. 3 UTRECHT (SOLO)
 • DEC. 4 AMSTERDAM PARADISO (SOLO)
 • DEC. 6 ARNHEM (SOLO)
 • DEC. 7 SHIRPENHUEVEL (TRIO)
 • DEC. 8. DIKSMUID (TRIO)
 • DEC. 9 BAAKAVEN (SOLO)
 • DEC. 10 ROTTERDAM (SOLO)