Sophia Marshall, Bye Bye

Negen nummers slechts op deze schijf van Sophia Marshall. Het nummer ‘Losing You’ verscheen begin september op singel. ‘Hey Al, Woah!’ was later in september een tweede singel. De clip bij het nummer is zeer de moeite waard. In oktober is er dan het debuut Bye Bye en dat levert niet meer dan zeven nieuwe nummers op en dat is wat karig voor een eerste langspeler.

Sophia Marshall is een Engelse muzikante. Vanuit Leicester onderneemt ze pogingen om in Americana-land vast voet onder voeten te krijgen. Marshall heeft onder andere bij BBC Radio kansen gekregen. Verder timmert ze vooral aan de weg door als voorprogramma op te treden. Ze mag openen voor Peter Bruntnell en staat op de planken voor Jolie Holland en Samantha Parton. Voor een debuterende zangeres en muzikante is dat lang niet slecht.

Debuut Bye Bye verschijnt in 2017 en is geen sterke plaat. De zeven nieuwe nummers hebben een keurig country jasje. De stem van Marshall heeft geen heel groot bereik, maar dat breekt haar in geen van de nummers op. Het geeft de vocalen wel een wat matte en kale kleur. Bij Marshall spatten de emoties niet uit de boxen. Ze houdt terecht de nummers klein, maar dat is naast een kracht ook een beperking. In geen van de zeven nieuwe nummers slaat ze wegen die verrassen. De muziek ondersteunt de vocalen klinkt goed geproduceerd en keurig. Weinig verrassende muziek klinkt zoals op dit debuut te horen is. kt gitaar is goed gestemd, Na drie of vier keer luisteren grijpt de luisteraar naar betere albums in de eigen verzameling.

Bye Bye is een verzorgde, wat beperkte countryplaat. De nummers beklijven niet, zetten zich niet vast in het gehoor van de luisteraar. Het feit dat een debuterende artieste met iets meer dan dertig muziek komt, geeft te denken. Met een half uur muziek, komt niemand verder dan de status van voorprogramma. Dat is dus voorlopig de plek voor Sophia Marshall. (Independent)