Paddy Nash, Gate Fever

Mooie melodieuze folkpop is te horen op de zevende CD van een baardige singer-songwriter uit Ierland. De man werd geboren in Derry en heeft een aantal CD’s uitgebracht met zijn zevenkoppige band ‘The Happy Enchiladas’. Maar op zijn nieuwe solo-CD is hij heel ingetogen bezig, vaak met fraaie string-arrangementen in de begeleiding. Paddy zelf zingt en speelt gitaar, verder horen we Eddie O’Connell op gitaar, keyboards en vocals, Diane Greer op vocals, Nick Scott op staande bas, Liam Bradley op percussie en Paul Casey op extra gitaren en ‘Sprinkles’. Nash kwalificeert zijn muziek als ‘alternative folk’, ‘folk rock’, ‘country punk pop blues’. Maar de eerste tonen zijn aangenaam subtiel, ‘Conor’ is een gevoelige folksong  met subtiele begeleiding op gitaar, bas, percussie en gitaar. En dat heerlijk gevoelige sfeertje blijft bestaan met in de tweede song, ‘Gate fever’, een mooi stringarrangement (moet dan wel via de keyboards van O’Connell zijn ingebracht). Daarna klinkt Nash wat steviger in het midtempo gebrachte ‘Thomas The Troll’, met een prachtige gitaarsolo en lekkere percussie. Vervolgens is er een walsje, ‘Sink Like Stones’. En Paddy gaat op zijn eigen aangename weg voort. Lekkere samenzang horen we op ‘You & Me Both’ waarna het mooiste walsje van de CD, ‘Bonfire night’ komt, een song met duidelijk verwantschap (qua sfeer) met het megasucces van Jerry Jeff Walker ‘Mr. Bojangles.

Wie Ierse folk en pop verwacht komt minder aan zijn  trekken op deze nieuwe van Paddy Nash. Maar liefhebbers van goede songs van een prima singer zal optimaal genieten van deze CD. (Independent)