Chris Robinson Brotherhood, Barefoot In The Head

Het blijft een druk baasje, deze Chris Robinson. Nadat the Black Crowes, de legendarische southern rockband die hij samen met zijn broer Rich, nu definitief ter ziele is (hoewel, in de rockwereld weet je het maar nooit) is Chris Robinson productiever dan ooit. Met de naar zichzelf vernoemde Brotherhood heeft hij in de zes jaar van het bestaan alweer het tiende album (inclusief een aantal ep’s) uitgebracht. Vooral de samenwerking met gitarist Neal Casal heeft voor een belangrijke productie gezorgd. Verder maken bassist Jeff Hill, drummer Tony Leone en toetsenman Adam McDougall deel uit van de band.

“Barefoot In The Head” is het vijfde studioalbum van de Chris Robinson Brotherhood. De titel is geleend van een sciencefiction cq dystopisch boek van Brian Aldiss. Overeenkomsten met de muziek op de cd zie ik eigenlijk niet.  Het gebodene is prima rock, doorspekt met invloeden uit de soul, funk en country. We horen een mooie variatie van funk (“Behold The Seer”), Westcoast rock (“Dog Eat Sun”), swampblues (“Blue Star Woman”) en folk {“She Shares My Blanket”). De kwaliteit van het album is bijzonder hoog. Dat de hoge productie van de band niet zorgt voor een verdunning de kwaliteit zegt ook iets over de band. Top. (Silver Arrow Records)