Basement Saints, Bohemian Boogie

Rock ‘n’ roll for the free soul. Het is een mooi motto voor de drie Zwitserse muzikanten van Basement Saints. Tobias Arn (gitaar, mandoline, harmonica en zang). Anton Delen (gitaar en vocalen) en Samuel Jaussi (percussionist) maken muziek die vanuit een kelder tot de luisteraar komt. Zo’n wat grauwe, uitgeleefde, riekende kelder onder een grote kathedraal en naast een naar olie stinkende garage. De ideale plek voor het trio uit Grenchen, Zwitserland.

In februari 2014 stappen de muzikanten de studio in en komen nog dezelfde dag met EP Free Souls. In 2016 is er voldoende geld verdiend met het eindeloze toeren. Debuutalbum Get Ready wordt live in de studio opgenomen en op 1 april uitgebracht. Het verschil tussen de twee releases is niet groot. De groep heeft meer ervaring en speelt wat gevarieerder. De muziek van Basement Saints is nog steeds vuige rock ‘n’ roll.

Het trio mag graag met namen strooien als het gaat om invloedrijke groepen en muzikanten.
Robert Johnson, Rory Gallagher, Velvet Two Stripes, B.R.M.C, Graveyard, Jim Morrison & The Doors, Steppenwolf, Led Zeppelin, Free, Bob Dylan, Radio Moscow, Golden Earring, Black Sabbath, John Lennon, Rival Sons, Humble Pie, Little Barrie, Black Box Revelation, Black Keys, Buffalo Killers, Blues Pills en Mötorhead. De invloeden van de Zwitsers zijn van overal en van alle tijden.

Negen nummers op Bohemian Boogie. De langspeler verrast geen moment, maar voldoet wel negen keer aan de verwachtingen van de fan. De muziek is opnieuw live in de studio opgenomen, dus is het alsof de luisteraar op de eerste rang zit bij een concert. Titelnummer Bohemian Boogie sluit de plaat af.

So I still love that old school rock ‘n’ roll.
It’s the right kind of music for them free souls.

Heldere beat, tussen de coupletten een overtuigende gitaarsolo en een tekst die na een keer luisteren meegebruld kan worden. Basement Souls ten voeten uit! En natuurlijk gaan de Zwitsers op tournee. Check de agenda van de groep voor een avondje vurige rock ‘n’ roll. (Black Pike Favorites)