Quiet Hollers speelt “the best fucking show” voor publiek en de nieuwe DVD

Quiet Hollers – Paradiso 12 november 2017: Shadwick Wilde formeert in 2010 in Louisville, USA een bandje om een keer op te treden om de release van zijn solo langspeler Unforgivable Things te vieren. Het vervolg is geschiedenis, zoals dat zo mooi heet.

Na veel meer optredens verschijnt in 2013 I Am The Morning. Het alt-country album is redelijk succesvol en de groep treedt op in elk kot en op elke straathoek. Het debuutalbum verdwijnt in de kasten van fans en is intussen een collector’s item. In 2015 is er een release met nieuwe nummers. Quiet Hollers stopt een behoorlijke scheut rock in de nummers, het album Quiet Hollers krijgt radiotijd en zorgt voor optredens. Voor vervolg Amen Breaks kiest de groep voor een andere aanpak. In de studio krijgen de nieuwe nummers een ingetogen versie, op de podia houdt de groep zich niet in en mag het publiek tot vermaak de country polka dansen.

Quiet Hollers

Voor het podium van de kleine zaal in Paradiso staat een meisje met een filmcamera. Ze houdt de eerste CD van Quiet Hollers in haar hand. Ze prevelt de namen van de nummers en checkt telkens haar camera. Aan de zijkant staat haar collega. De man torst een zware camera en richt deze op het publiek. Het optreden van Quiet Hollers in de bovenzaal wordt gefilmd.

Quiet Hollers is afkomstig uit Louisville, Kentucky. Zanger en gitarist Shadwick Wilde is na 2010 niet gestopt met het schrijven van liedjes en neemt deze op met vier muzikanten. Op het album Quiet Hollers staat de compositie ‘Mont Blanc’ en het nummer wordt een succesvolle singel en een mooi visitekaartje. De groep wordt gevraagd voor festivals en reist al spelend de wereld rond. Na de release van Amen Breaks (2017) kan de groep de agenda opnieuw vullen. Binnen- en buitenland wil Quiet Hollers aan het werk zien.

De twee medewerkers met camera’s staan klaar en Wilde en zijn vier muzikanten beklimmen het podium. Aaron West rijdt op een kleine fiets over het podium. De violist heeft voor de toer zijn voet gebroken, maar wilde niet afhaken. Afgesproken is dat hij voor de toegiften gewoon op het podium blijft.

Het eerste nummer van het album Amen Breaks is ‘The Path’ en opent de laatste maanden elk optreden. Quiet Hollers speelt songs van de twee albums, die op de tafel met merchandise liggen. De bekende studioversies krijgen een extra scheut countryrock om de toeschouwers te plezieren. Bij het derde nummer ‘Aviator Shades’ nodigt Wilde de bezoekers uit te dansen. Dat lukt niet volledig, maar er wordt enthousiast meegeklapt.

Quiet Hollers

Quiet Hollers speelt een prima show en hebben steeds een schuin oog op de lopende camera’s van de medewerkers. Na een uur muziek wandelt de groep van het podium. Aaron West blijft op zijn plek. Hij gebaart naar het publiek dat er nog nummers gespeeld zullen worden. Het is onnodig om met zijn gebroken voet van het podium te rijden.

De groep  komt terug voor toegiften. In ‘Pressure’ vlecht de groep een Nederlands kinderliedje. “Ze zeggen dat ik niet dansen kan, ik kan dansen als een edelman. En dat is een en dat is twee,” zingt Wilde. De groep neemt het daarna rockend over. Het publiek bralt de tekst van ‘De Zevensprong’ mee en danst. Wilde schreeuwt nog eenmaal in de camera’s: “This is the best fucking show of this tour. We’ll see you next year, I promise you.”

Quiet Hollers hebben met Amen Breaks een voortreffelijk album uitgebracht en zorgen in Paradiso voor een meer dan uitstekend optreden. Enige minpuntjes zijn vanavond de meelopende camera’s. De trouwe fans kunnen komend jaar de DVD met opnames uit de bovenzaal kopen.