Boris McCutcheon – I’m Here, Let Me In

Zonder de Saltlicks, zijn begeleidingsgroep op voorgaande albums, heeft de Amerikaanse singer-songwriter Boris McCutcheon met I’m Here, Let Me In zijn achtste album uitgebracht. Op papier dan, want op bijna alle van de elf songs tellende plaat is één van hen wel van de partij en zelfs allemaal in het loom rockende slotakkoord Cherry Lane, namelijk gitarist Brett Davis, toetsenist Kevin Zoernig, bassist Susan Holmes en drummer Paul Groetzinger. Dat nummer nu karakteriseert de muzikale sfeer van het album heel goed: kalme, warme melodieën, die samen met McCutcheon’s droog schorre stemgeluid voor take it slow en easy feelings zorgen. En dat allemaal in een sobere muzikale omlijsting, waarbij ten behoeve van een aantrekkelijke songvariatie allerhande instrumenten bijzonder mooi melodisch en ritmisch inkleuren: drums, bas en e-gitaar, accordeon, lap steel, banjo, orgel, harmonica en achtergrondvocalen. De songs – een kruidige mix van blues- country- en rockingrediënten – ademen de entourage van het rauw ogend, maar melancholiek aandoend platteland van New Mexico, waar McCutcheon (oorspronkelijk van Massachusetts) al jaren woont, er een boerenbestaan leidt en zo nu en dan ruimte heeft om wederom een fijne Americana-plaat als deze af te leveren. (independent)