The Lone Bellow, Walk Into A Storm

The Lone Bellow komt uit Brooklyn, New York. Omdat de band nog niet echt in Nederland is opgevallen bij de liefhebbers in het Americana circuit, even een korte introductie. The Lone Bellow zijn Zach Williams, Kanene Donehey Pipkin en Brian Elmquist.

Walk Into The Storm is hun derde CD die werd opgenomen in legendarische RCA Studio A in Nashville, Tennessee. De plaat werd geproduceerd door niemand minder dan Dave Cobb (Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Jason Isbell). Dat zou toch zoden aan de dijk moeten zetten, dacht ik zo.

De plaat opent veelbelovend met Deeper In The Water. Met uitmuntende vocale en muzikaal kwaliteit doorkruist het je huiskamer. De Nashville country stempel druk ik op de daaropvolgende songs als Is It Ever Gonna Be Easy en Come Break My Heart Again. De songs worden dicht gesmeerd met strijkers en zwevend pianospel. Williams laat horen dat hij een zeer begaafd indie folk zanger is. De stemverdraaiingen verraden zijn diepgang en passie. Deze jongen zit in ieder lied wat hij zingt. Kanene Donehey Pipkin doet in Feather daar niet voor onder. Dit snijd hout, zeggen ze weleens. De titeltrack, kippenvel! De radiovriendelijke liedjes Time’s Always Leaving en Can’t Be Happy For Long volgen daarna in sneltreinvaart op. Ik zeg klasse ondanks de toch wat commerciële insteek van deze plaat.

Op 26 januari 2018 komen The Lone Bellow voor één concert naar Amsterdam (Paradiso). Jammer! Ik denk namelijk dat deze band op kleinere intieme NL podia veel beter tot zijn recht komt. Muziek staat in dienst van de vocale kwaliteit van dit bijzondere trio. Daar wil je naar luisteren niets meer maar ook zeker niets minder. (Masterworks)