Ian Felice, In The Kingdom Of Dreams

Meer dan tien jaren vieren de broers Simone, James en Ian Felice successen met The Felice Brothers. Simone is enkele jaren geleden solo gegaan. Vanaf 2005 is er een lange rij albums van de groep verschenen. In 2016 begint Ian Felice met het schrijven van nummers voor een nieuw album. Na gezondheidsproblemen wordt een tournee afgezegd en besluit Ian Felice het materiaal als sololangspeler uit te brengen. De persoonlijke teksten wil hij onder eigen naam in de winkels.

Bij beluistering van In The Kingdom Of Dreams gaan de gedachten natuurlijk naar The Felice Brothers. Het album is misschien iets minder extravert dan een groepsrelease en heeft wat meer ingetogen nummers. Het nasale stemgeluid van Ian Felice is in alle nummers te horen. James Felice musiceert gewoon mee en Simone Felice heeft een groot deel van de productie gedaan en nam plaats achter de drumkit.

In The Kingdom Of Dreams is een plaat met tien goed geschreven country liedjes. Ian Felice schrijft goed lopende teksten en hij zingt als een jonge Dylan. In slechts vier dagen is het materiaal opgenomen. De luisteraar krijgt americana, in country gedoopte, rootsy nummers te horen.

De teksten van Felice zijn persoonlijk. De twijfel over komend vaderschap laat hij aan bod komen in ‘Water Street’.

I have a wife and a newborn baby. In a new house at the end of Water Street.
My father walked out and just kept walking.
In the light of an ‘80’s moon.
Sometimes I walk the tracks, but I always come right back.
And feed the cats in the boiler room.

Natuurlijk is er twijfel over het ouderschap, maar Felice haast zich terug naar vrouw en kind. Track ‘Will I Ever Reach Laredo’ is een ballade, waarbij de snik in de stem van Felice te horen is.

In The Kingdom Of Dreams is een eenvoudig klinkend album. De microfoons zijn open gezet en de apparatuur aangezet. Zonder tierelantijnen is er opgenomen. De release laat vooral horen dat Ian Felice een vakkundig muzikant is. Daarbij maakt de tekstschrijver van zijn hart geen moordkuil. In The Kingdom Of Dreams is een plaat die Dylan niet meer kan maken. Ian Felice mag elk jaar vier dagen een studio boeken om een prachtige plaat te maken. (Loose Music)