Jeff Crosby, Jeff Crosby,Postcards From Magdalena

De uit Idaho afkomstige, maar vanuit Nashville opererende, singer-songwriter Jeff Crosby kennen we van zijn vorig jaar verschenen CD Waking Days. Fans van de TV serie Sons of Anarchy kennen hem mogelijk ook van de liedjes Oh Love, Oh Lord en This Old Town, die daarvoor gebruikt werden.

Crosby’s nieuwe CD Postcards from Magdalena ontstond op hoofdlijnen tijdens zijn tournee. De melodieuze Americana popliedjes zijn intieme ansichtkaarten van plaatsen en omgevingen die Crosby de laatste twee jaar aandeed. Zo kreeg hij waar voor zijn geld in de opener Best $25 I Ever Spent. Cold Summer is de eerste singel die van dit album is getrokken. Ligt lekker in het gehoor, mens en een moment van de dag worden vakkundig tot een song gesmeed. Hearts Too Heavy is een mooi piano gedreven rustpuntje. Een moderne hippie danst haar verdriet en zorgen weg. Nee, niet alles is goud wat blinkt en ik maak mij er een voorstelling van. Nashiville country is hoorbaar in It’s Us. Glad als een aal spannend wordt het echter nooit. Heel anders en een stuk serieuzer gaat het er aan toe in Sunrise Over Iceland (For Lois). “Got I hate the greatfull death”, het is een dubbelzinnige verdrietige observatie. Beautiful And Strange klinkt weer als twaalf in een dozijn. Tom Petty lift klaarblijkelijk onbedoeld mee.

Postcards from Magdalena is een mooi verfijnzinnig en met beide benen op de grond luisterplaat. Jeff Crosby voelt zich aangetrokken door mensen en dingen van zeldzame schoonheid. Niets mis mee, maar het zou op muzikaal gebied wel wat spannender geklonken mogen hebben. (At The Helm Records)