Peter Bruntnell, Nos Da Comrade

Na het beluisteren van de CD“Nos da Comrade” is het voor mij onbegrijpelijk dat Peter Bruntnell niet een grotere bekendheid heeft verkregen. De in Nieuw-Zeeland geboren Bruntnell groeit op in het Engelse Devon en woont nu in Kingston-upon-Thames ten zuidwesten van Londen. Zijn debuut-cd verscheen in 1995 en met “Nos Da Comrade” zag vorig jaar zijn elfde album het licht.

In Groot-Brittannië is het album vorig jaar al verschenen; pas nu is besloten het hier ook uit te brengen. De titel van het album is Welsh en betekent ‘Goedenacht kameraad’. De elf nummers erop zijn door Bruntnell geschreven, waarvan tien in samenwerking met Bill Ritchie. Bruntnell, die zelf zingt en gitaren, piano en de toetsen bespeelt wordt begeleid door drummer Mike Clews, bassist Peter Noone, en de gitaristen Dave Little en James Walbourne. Het aanbod varieert van mooie ballads tot stevige alsook melodieuze rocknummers. De aftrap wordt genomen door “Mr. Sunshine”, een melodieuze protestsong over Donald Trump, toen nog geen president van de VS, die in Schotland een heel dorp liet ontruimen om daar een golfbaan te kunnen aanleggen. De maatschappelijke betrokkenheid wordt bevestigd in de akoestische ballade “End Of The World”, dat over de wereld van internet gaat. Maar ook eigen ervaringen, zoals “Long Way From Home” en het droevige “Caroline”, en kleine verhaaltjes als “Yuri Gagarin” zoals over het jongetje dat droomt deze Russische kosmonaut te zijn, worden op een mooie wijze vertolkt. Kortom, een prima cd van een artiest die verdient meer in de belangstelling te komen. (Domestico Records)