Ht  Roberts , Stalemate Days

Bij de Belgische supermusicus  Ht  Roberts komen de liedjes met tientallen gelijk uit de pen vloeien, zo lijkt het. En dat gaat absoluut niet ten koste van de kwaliteit. Tussen 2012 en 2015 mocht ik maar liefst vier CD’s van de Belgische super folky bespreken. Vaak is Roberts samen met makker Bruno Deneckere te horen en de nieuwe CD is daar geen uitzondering op. Bruno horen we op 2e stem en 2e gitaar, alleen op het nummer ‘Dripping Into Flood’ horen we een derde persoon, Nils De Caster op viool.  Ht schreef alle liedjes, zingt lead, speelt gitaar, banjo, mandoline,  harmonica en dulcimer. Net als op de voorganger  ‘Old Light’ staan op deze CD elf wonderschone songs, subtiel en ingetogen.  Het absolute hoogtepunt van de prachtige CD is de afsluiter en titelsong ‘Stalemate Days’ met zijn über poëtische tekst: ‘These stalemate days, between shelter and snowfall, are wearing my heart on their sleeves. The sun’s light still plays under cloud-covered nightfall, but it runs off like mud through a slide. It’s like crossing the sea to drown in a puddle, climbing a hill to trip over a stone on the last leg home’. En voorafgaande aan deze fantastische afsluiter heb je dan al genoten van 10 juweeltjes, de een nog mooier dan de ander.

Doe eens wat leuks voor jezelf en schaf deze fantastische CD aan. Je zult zelden zulk ontspannen musiceren ervaren, ook de verpakking van de CD is schitterend, met uiteraard een fraai tekstboekje. Wederom fantastisch, fantastisch!!!!!  (Lie Records 0701)