Quinn Sullivan, Midnight Highway

Quinn Sullivan is een 18-jarige Amerikaanse zanger/gitarist, die met ‘Midnight Highway’ inmiddels reeds zijn derde album aflevert. Zijn eerdere cd’s zijn ‘Cyclone’ uit 2011 en ‘Getting There’ uit 2013. Hij verscheen destijds in de Oprah Winfrey Show en The Today Show en werd protegé van niemand minder dan Buddy Guy. Zo is Quinn te horen op diens cd ‘Skin Deep’ uit 2008.

Quinn’s derde cd werd geproduceerd door Buddy’s vaste producer Tom Hambridge en met ‘Midnight Highway’ levert hij een volwassen klinkend album af. Nou ja, volwassen … eigenlijk het enige minpuntje is dat zijn stem nog niet volwassen genoeg klinkt om sommige teksten overtuigend te brengen. Maar instrumentaal mankeert er helemaal niets aan.

Op de ontvangen promo cd ontbreken de gegevens over de meespelende muzikanten en verdere credits. We krijgen twaalf nummers te horen en eigenlijk valt alleen het openingsnummer “Something For Me” in de categorie blues met zijn zompige Mississippi geluid. Voor de rest is het over het algemeen een combinatie van hedendaagse pop en rock. Goed, over de stem valt te discussiëren, het gitaarwerk is dik in orde en zeker beide instrumentale nummers, “Big Sky” en “Buffalo Nickel” met fraai melodieus en helder gitaarspel.

George Harrison’s “While My Guitar Genttly Weeps” zal voor de oudere luisteraars niet veel aan het origineel toevoegen, maar voor degenen die het nummer niet of nauwelijks kennen: deze versie mag er best wezen. Quinn Sullivan is een groot talent, die zich niet beperkt tot de blues paden en waar we hopelijk nog heel lang van kunnen genieten.