Mark Lavengood, We’ve Come Along

Bluegrass met een hedendaagse twist, daar staat deze Mark Lavengood voor. ‘We’ve Come Along’ is zijn derde volledige CD, opgenomen in Michigan tussen november 2015 en december 2016. Hij noemt zijn vijfkoppige groep de ‘Mark Lavengood Bluegrass Bonanza’ en dendert met een maar liefst 7 minuten durend nummer onze gespitste oren binnen. Dit ‘We’ve Come Along’ heeft ook een rijke orkestratie met zijn makkers op bas, (tweede)gitaar, mandoline, banjo en staande bas en Mark zelf op gitaar, dobro, conga’s, bongos, tom tom en claves (twee massieve hardhouten stokjes  die tegen elkaar worden geslagen, de resulterende droge tik heeft een toonhoogte die afhankelijk is van de grootte van de stokjes, het instrument is o.a. te horen in ‘And I Love Her’ van The Beatles). Tussen de prima bluegrasswerkjes door horen we door Mark geschreven instrumentaaltjes (in de eerste versie van ‘Interlude for LA horen we een verwijzing naar het ons zo vertrouwde ‘Vader Jacob’), waarbij hij soleert op zijn resophonic guitar en zijn Weissenborn slide guitar. Van de overige songs zijn er twee geschreven door Lavengood en verder zijn er vijf covers, waarbij ‘Hungry Heart’ van Bruce Springsteen de bekendste is. Leuk om dat nummer in uptempo bluegrass-setting te horen (gitaar, dobro, mandoline, banjo en staande bas).

Mark Lavengood verrast met een frisse en vrolijke bluegrass-CD. Er wordt met plezier gemusiceerd en gezongen (Mark en twee van zijn kompanen). (Earth work music)