The Roseline, Blood

Blood is het vijfde album van The Roseline, een uit Kansas afkomstig kwartet, geformeerd rondom songschrijver, leadzanger, akoestisch gitarist Colin Halliburton. Via het album Luster, Luster uit 2008 maakte ik kennis met hun Americana popliedjes, die me helaas niet erg konden imponeren. Als hernieuwde kennismaking luister ik bijna tien jaar later naar de twaalf liedjes van Blood, dat – het moet gezegd –als geheel een wat betere indruk achterlaat. In ieder geval zijn er sterkere melodielijnen te horen, die een lichtvoetig soort melancholie ademen, waarbij in de begeleiding het pedal steelgeluid een iets bescheidener rol speelt ten gunste van subtiel hamerend pianospel, met daarnaast de (incidentele) inbreng van elektrische gitaren, bas, drums, saxofoon, fiddle, orgel en enige achtergrondzang. Halliburton schrijft rustige, catchy, wiegende liedjes voorzien van mooie teksten waarin hij, terugkijkend op zijn nog jonge leven, zijn gedachten en gevoelens deelt met de luisteraar. Kortweg: The Roseline is een sympathiek, relaxt alt. countrybandje, maar de liedjes van Halliburton kunnen wel een krokant randje gebruiken. (Eigen Beheer)