Big Sadie, Keep Me Waiting

Mooie bluegrass uit Chicago van de groep Big Sadie. Met ‘Keep me waiting’ brengen de oprichters (2005) Elise Bergman (staande bas, vocals) en Collin Moore (gitaar, vocals) hun – zeer geslaagde – debuut CD uit. In de groep verder Andy Malloy (banjo, vocals in 3 songs) en fiddler (plus vocals in een nummer) Matt Brown. Alle 12 songs zijn van Elise en Collin, ieder 6. De CD is wat je zou kunnen noemen traditionele bluegrass met een modern randje, de songs zijn verrassend goed en hebben het klassieke onderwerp in de countryregio, relaties! Neem bijvoorbeeld het leuke ‘Before morning’, waar de mannelijke held de vrouwelijke helft probeert vast te pinnen: ‘Last night you said you were leaving, you know I’ve heard that before. But I just woke up to the sound of packing and your old boots walking the floor. (refrain) Please don’t leave me before morning, I do think it’s more than I can stand. At least wait for the sun to come up, that’s one more day I’ll be your man’. Na het laatste couplet plus refrein: ‘I still want to be your man’. En er is voldoende variatie, een walsje, een instrumentaaltje, ballads en uptempo nummers, Elise en Collin zingen al sinds 2005 samen en dat is goed te horen, met name de duet-vocalen zijn prachtig.

Een topper in het bluegrass-genre, deze verrassende binnenkomer van ‘Big Sadie’. Misschien boeken voor the European World of Bluegrass in 2018, Pieter Groenveld? (Spindle Tree Records).