Joan Osborne, Songs Of Bob Dylan

Joan Osborne werd geboren in Anchorage, maar niet de stad in Alaska, maar het stadje met dezelfde naam in Kentucky. In 1980, toen ze 18 jaar oud was, trok ze naar New York, waar ze een eigen platenlabel oprichtte, ‘Womanly Hips’. Haar doorbraak kwam pas in 1995, toen haar tweede CD verscheen, ‘Relish’. Er stond een grote hit op, ‘One of us’. Haar muziek was bluesy, alleen de hit klonk poppy. Sinds 2000 verschenen er 9 CD’s van haar met een handvol kleinere hits erop. Nu heeft Joan zich gevoegd bij de lange rij artiesten die zijn gaan putten uit het rijke arsenaal van Dylan-songs, waaruit zij op haar CD’s ‘Relish’ (‘’Man In The Long Black Coat’) en de opvolger uit 2000, ‘Righteous Love’ (‘Make You Feel My Love’) al had geput. Het is een heerlijke combinatie, de soulvolle stem van Osborne met de geweldige songs van Dylan. Er zijn een aantal oudere songs aanwezig, zoals ‘Rainy Day Women #12 & 35’,(‘Blonde On Blonde’, 1966) ‘Highway 61 revisited’ (CD van die titel, 1965), ‘Quinn The Eskimo’ (eerder geschreven, verscheen op ‘Self Portrait’ uit 1970) en ‘You Ain’t Going Nowhere’ (geschreven in 1967, verscheen op ‘Bob Dylan’s Greatest Hits Vol II’ uit 1971). Verder herkennen we met genoegen ‘Tangled Up In Blue’  en ‘Buckets Of Rain’ (beide van ‘Blood On The Tracks’, 1975). In totaal staan er 13 songs op de CD met een speelduur van krap 54 minuten.

Het is zwaar weer voor de liefhebbers van Dylan. Als zij alle albums gewijd aan zijn songs zouden willen aanschaffen zij  zij een kapitaal kwijt. Maar Joan Osborne is voor hen beslist een must, al was het alleen maar voor die heerlijk soulvolle stem van haar. (Thirty Tigers)