Ciara Sidine, Unbroken Line

Bij de eerste luisterbeurten van Ciara Sidine’s tweede CD (haar debuut ‘Shadow Road Shining’ verscheen in 2011) denk je met een optimaal presterende Amerikaanse souldiva te maken te hebben. Een prachtige, stevige, soulvolle stem en een uitermate leuk gevarieerd programma met vele kanten van de Americana erin opgenomen. Maar Ciara komt uit Ierland. Haar moeder was schrijfster en Ciara wilde in haar voetsporen treden, ze kreeg een baan als redacteur bij een uitgeverij, geheel niet fout en best prettig, maar het muziekbloed dat vanaf haar geboorte in haar stroomde wist haar te pakken. Op haar 35e koos ze voor de muziek, op haar veertigste verscheen haar eerste CD en nu, inmiddels de 45 gepasseerd, is er de prachtige opvolger. Haar voorbeelden zijn vooral Amerikaanse singer-songwriters, met name Dylan en Cohen, haar inspiratie komt uit folk, blues, country, soul en jazz. Ze presenteert een mooie mix van dit alles met haar all-Irish band, waarin gitarist Conor Brady een hoofdrol speelt, hij produceerde de CD samen met Ciara. Verder in de begeleiding horen we o.m. keyboardist Justin Carroll (luister naar zijn machtig mooie orgelspel op ‘Lemme drive your train’), drummer Dave Hingerty, gitarist NC Lawlor en bassist Robbie Malone. Van de twaalf songs schreef Ciara er 11 (één samen met Brady), ze heeft van de traditional ‘Man of constant sorrow’ een vrouwelijke versie gemaakt (nieuwe lyrics): ‘Woman of constant sorrow’, prima gedaan!

Een echte blijver, deze Ierse met een Americana-hart. Heerlijke soulvolle stem, heerlijk gevarieerde muziek. Toppertje! (Independent).