Charlie Bonnet III, Sinner With A Song

Zet de titels van de zes nummers van de EP Sinner With A Song op een rij en er komt een korte novelle tevoorschijn. De ‘southern rock’ van Charlie Bonnet III is de ideale begeleiding voor een verhaal met veel drama en misschien wel een gelukkig einde.

Bonnet III formeert als tiener Disarray, een metal groepje. Na vier albums en een flink aantal tournees besluit hij om solo verder te gaan. Hij speelt akoestische liedjes in koffiebars en doet  af en toe een nog een avond Disarray nummers. Zijn dromen om rockster te worden zijn in duigen gevallen, hij is niet meer dan een hobbyist, een burger met een gitaar.

In april 2010 krijgt Bonnet een telefoontje. Na veel vijven en zessen besluit hij in te gaan op een aanbod om als gitarist de studio in te gaan. Hij is weer muzikant. Uiteindelijk leidt het formeren van de groep Moccasin Creek tot een aantal albums en veel succes in Amerika. Rusteloos als altijd stapt Bonnet III ook uit dit project. De afgelopen jaren gaat hij weer solo door het leven. En daar begint het verhaal van ‘Sinner With A Song’.

Het eerste nummer verhaalt over de zondaar met een lied. De singer-songwriter is de zondaar, hij verlaat huis en haard om in het land te spelen. En lang niet altijd kan hij vertellen wat er onderweg gebeurt. Sterker nog, niet thuis komen is vaak gemakkelijker dan uitleg geven. ‘Restless And Recklless’ is een logisch vervolg. De rusteloze ziel trekt van zaal naar zaal. ‘Waiting On Time’ en ‘Hometown Heroes’ zijn nummers met een flink brok heimwee en gedachtes aan de mensen thuis. ‘Heading Home’ is een lied over de reis naar huis. Afsluiter ‘Cold And Alone’ is het trieste slot voor de reiziger die zijn thuis koud en stil aantreft.

Charlie Bonnet III doet in tweeëntwintig minuten in zes nummers verslag van zijn reis. Ondersteund door de zuidelijke rockmuziek vertelt hij een overbekend verhaal in zes goed klinkende nummers. Sinner With A Song biedt de luisteraar een eerlijk en muzikaal rijk verhaal over een af en toe ontluisterende trip. (CB3 Music)