Matt Eckstine, Wheels

Een debuut! Matt Eckstine komt van origine uit Ohio, maar ruim 10 jaar geleden verkaste hij naar het leuke oude (gesticht in 1733) stadje Savannah in Georgia, een stad vol met leuke pleintjes. Vele jaren was hij de front man van de Americana band ‘The Accomplices’, maar uiteindelijk startte hij een solocarrière. Zijn eerste solo-CD is gereed en bevat een aantal songs uit zijn bandperiode, nu helemaal solo gespeeld door Matt en zijn akoestische gitaar en soms ook mondharmonica, plus een aantal nieuwe songs. Zijn stem doet mij sterk denken aan de stem van mijn goede vriend Jim Keaveny, de muziek heeft duidelijk invloeden van – jawel – de vroege Dylan of de vroege Eric Andersen. Dat hij de blues als muziekvorm omarmt blijkt uit titels als ‘Townes Blues’ (over wie zou dat gaan?) en ‘Big Dog Blues’. Zoals gezegd is het de man alleen met zijn gitaar en het verveelt geen moment, dankzij de zeggingskracht van de songs en de prima begeleiding op zijn gitaar, het is gewoon folk op zijn best.

Wat moet ik er nog meer over zeggen. De zoveelste Dylan volger is in feite de beste omschrijving, maar dan wel de Dylan uit zijn prilste begin, begin jaren 60 van de vorige eeuw dus. Niets mis mee, gewoon een aangenaam werkstuk! (Independent).