Shelby Lynne & Allison Moorer, Not Dark Yet

Is It Too Much, To Carry In Your Heart… No One Else Bears This Heavy Load…Don’t You Know You Ain’t By Yourself..I’m Right Here To Help You Lay It Down.. zingen de zussen Shelby Lynne en  Allison Moorer op het laatste nummer  van hun eerste gezamenlijke album Not Dark Yet. Het nummer refereert aan het afschuwelijke voorval dat hun vader hun moeder doodschiet en vervolgens zichzelf om het leven brengt. Dit in het bijzijn van Lynne (17 jaar) en Allison (14 jaar). Deze aangrijpende song over verbroedering is het enige originele liedje. We’re the bodyguards of each other’s soul  verklaard Allison in een Amerikaans interview.

Tien liedjes bevat Not Dark Yet. Het zijn allemaal covers op het eerder genoemde nummer na. De songs zijn prachtig opgenomen door producer Teddy Thompson, waarbij het accent gelegd is op de voortreffelijke samenzang tussen de zussen. Luister maar eens naar de geweldige bewerkingen van de country-klassiekers als The Louvin’ Brother’s Every Time You Leave en Merle Haggard’s Silver Wings. Het titelnummer (Bob Dylan) is een van de hoogtepunten. Een prachtige overpeinzing over leven en dood:  Sometimes My Burden Is More Than I Can Bear. It’s Not Dark Yet, But It’s Getting There… Zeer geslaagd vind ik voorts het dromerig klinkende Into My Arms. Een song van Nick Cave. Tot slot moet nog The Color Of A Cloudy Day genoemd worden. Dit prachtige lied geschreven door Amanda Shires/Jason Isbell is afkomstig van de soundtrack van de documentaire The Fear Of 13. Deze samenwerking tussen Shelby Lynne en Allison Moorer smaakt naar MEER! (Thirty Tigers)