The Sweetback Sisters, King Of Killing Time

The Sweetback Sisters zijn country, maar dan in een authentieke vorm. Ze verschenen voor het eerst in de annalen van de recensenten in 2007, toen hun EP ‘Bang’ verscheen. De Sisters zijn overigens geen echte zusjes, ze heten Emily Miller en Zara Bode, zijn allebei in de afgelopen twee jaar getrouwd en kregen allebei een kindje, en ze komen uit Brooklyn. Op hun nieuwe CD is de honky-tonk nog altijd sfeerbepalend, maar er wordt ook rijkelijk gestrooid met verschijnselen als (Dixieland)jazz, western swing en gospel. De CD bevat een aantal originals naast covers van Cindy Walker (‘It’s all your fault’), Gram Parsons/Emmylou Harris (het heerlijke ‘That’s all it took’, geschreven door George Jones, Bode zingt het samen met drummer Stefan Amidon), nogmaals George Jones (‘If the drinkin’ don’t kill me (her memory will)’ en Marty Robbins (‘Don’t worry about me’ in een lekkere bluesy versie). Hoofdrollen in de begeleiding zijn er voor pedal steel en fiddle (Ben Sanders) naast natuurlijk gitaren/bas/drums. De meest opvallende nummers zijn – naast ‘That’s all it took’ en ‘If the drinkin’ don’t kill me (her memory will het countrygospelrockabilly nummer ‘I’m gonna cry’’ (geschreven door de echtgenoot van Miller, Jesse Milnes, het Western Swing nummer  ( compleet met clarinetsolo) ’It’s all your fault’ en het walsje ‘One day at a time’.

Een heerlijke gevarieerde country-CD met leuke uitstapjes. Prachtig gezongen en gespeeld! Optimaal genietbaar!  (Signature Sounds Recordings)