Lesley Kernochan, A Calm Sun

In de aanloop naar een eigen carrière luisterde Lesley Kernochan veel naar Paul Simon en Ella Fitzgerald. Terugkijkend op iets meer dan tien jaren muziek maken, zijn de invloeden van deze helden terug te vinden op haar releases. Verder gaat de uit Los Angeles afkomstige muzikante haar eigen, interessante weg. Het album A Calm Sun is het  debuut van een bijna veterane.

In 2006 krijgt Kernochan de kans een verzameling liedjes op te nemen over het leven van een kwal. Het zeedier wordt op de langspeler Undulating  van vele kanten belicht en a capella bezongen. Het album wordt in 2006 live opgenomen in een studio in Portland, Oregon. The Pickle Jar in 2009 verhaalt over het leven van de augurk. Kernochan neemt ditmaal de composities met een volledige band op. In 2013 wordt met veel inzet en passie A Day In The Life Of Boogaleeboo, een collectie kinderliedjes met tekeningen en het verhaal in een bijgeleverd boek, opgenomen.

Kijkend en luisterend naar de uitgaves waar Kernochan bij betrokken is geweest, is het woord divers op zijn plaats. Op A Calm Sun, de langspeler onder eigen naam, staan veertien liedjes. Opnieuw laat de zangeres uit Los Angeles horen dat ze een muzikaal brede belangspelling heeft. Namen als Norah Jones en zelfs Dolly Parton komen bij beluistering van de nummers in gedachte. Opener ‘Les Petits Mondes Sont Partout’ is een Frans walsje waarbij de luisteraar in zowel de Franse als de Engelse taal wordt uitgenodigd mee te prevelen en waar gewenst een dansje te maken. In ‘Country In The City’ wordt diezelfde luisteraar meegenomen naar het platteland in Amerika om een countryliedje te horen. In ‘Hurricane Eye’ wordt het tempo iets opgeschroefd, ‘Tumbleweed’ heeft een jazzy deuntje (Fitzgerald!) en ‘Song For Elijah’ is een heerlijk speels slepende blues (Simon!)

Zo heeft elk van de veertien nummers een eigen handtekening. A Calm Sun is met veel plezier, charme en vakmanschap in elkaar gezet. Lesley Kernochan maakt muziek voor zeedieren, kinderen en nu ook voor liefhebbers van goede Americana. (Maple Syrup Music)