Duane Forrest, Climb

Een warm-klinkende singer-songwriter uit Toronto, Canada, ziedaar Duane Forrest, een sympathoek ogende vent met rasta-kapsel. Als zovelen van zijn collega’s heeft Duane behoorlijk rondgezworven, o.m. in Mexico, Honduras en Puerto Rico. En passant leerde hij een aantal muziekinstrumenten bespelen en daarnaast leerde hij verschillende talen. Zijn muziek is een mengsel van bossa nova, jazz, folk, soul en pop dat hij met een aangenaam rustige licht-hese stem op ons afstuurt. Zelf zegt hij over zijn nieuwe CD (zijn tweede???): ‘Mijn muziek handelt over mijn eigen groei als een man, wat het betekent om een man te zijn en hoe het eruit ziet als ik in contact kom met een vrouw. De ups en de downs. Ik noemde mijn CD ‘the climb’, het gaat over de moeite die het kost om op een plek te komen waar ik wellicht kan leven met de vrouw van mijn dromen. De meeste muziek van deze CD schreef ik nadat ik een heel moeilijke periode in mijn leven had beleefd, dus de muziek is heel persoonlijk.’ Duane is ook een vrijwilliger, een deel van zijn inkomsten gaat naar zijn stichting ‘Genesis community of the arts’, die docenten in de kunst stuurt naar afgelegen plaatsen en in het kunstveld onderontwikkelde landen als Honduras, Guatemala. Mooi!

Een subtiele CD van een eigenzinnige artiest. Wie op de CD meespelen, geen idee, misschien is het Duane alleen? We horen vooral Duane’s gitaar, er is ritmische begeleiding alsmede vocale hulp, soms horen we ook een piano. Apart, bijzonder, anders dan anders. (Traaxx Music)