Good Lovelies, Burn The Plan

Weet niet wat de beweegredenen waren waarom Caroline Brooks, Kerri Ough en Sue Passmore, een aantal jaren geleden, besloten The Good Lovelies op te richten. Feit is dat het een super goed geslaagd besluit is geweest. Het innovatieve Burn The Plan volgt hun twee eerder uitgebrachte albums The Good Lovelies (2009) en Let The Rain Fall (2011) op. De wat truttig aandoende CD cover van Let The Rain Fall heeft plaats gemaakt voor cover art. Ook de oubollige folkloristische uitstraling heeft een soort van metamorfose doorgemaakt. Sla het CD boekje maar eens open. De Canadese meiden zijn meer dan mooi alleen, zeg dan maar. The Good Lovelies maken opgewekte folk en country pop, zoals wij die in deze kroeg ook kennen van onder andere Larkin Poe en The Lovell Sisters.

De productie en mix van Burn The Plan is gedaan onder bezielende leiding van niemand minder dan Les Cooper. Cooper had ook een vinger in de pap bij Matthew de Zoete’s Color Film (2012) en Jill Barber’s For All Time. Hoewel multi-instrumentalist en songwriter Cooper ook het vorige album produceerde hoor je gewoon dat de meiden de co-productie in handen hebben gehad. Hierdoor zou je zomaar op het verkeerde been gezet kunnen worden bij de catchy opener In The Morning. Haakte bijna af nadat elektronische geknutsel. Toch maar even wachten want als het hitgevoelige Waiting For You (met Luke Doucet) zich uitgevouwen heeft laat je het niet meer los. De daarop volgende tracks Broken Hearted de ballad Last Night, Don’t Hold Back en Into The Dark pakken je dan als vanzelfsprekend. Ik vroeg mij af waarom open je dan op zo’n manier? Luister dan even naar het langzaam wegzakkende slotstuk Watching TV. Burn The Plan op repeat zetten loont dus.

Burn The Plan is een baanbrekende CD geworden. Dit laatste weten de meiden vast en zeker ook wel. Wat erg aanspreekt is de charmante sfeer die als een rode draad door dit album loopt. Het voelt als een goed opgebouwd live concert, waarvan je een nacht goed wakker van kan liggen. Ben benieuwd of iemand in de lage landen bereid is The Good Lovelies over de plas te tillen. Zou namelijk erg fijn zijn… (Independent)

Zondagmiddag 15 oktober a.s. om 15:00 uur in Brasserie Beek (Berg en Dal) Reserveer HIER