Hattie Briggs, Hide

Hattie Briggs, de jonge singer-songwriter uit Gloucestershire, wordt in de UK een mooie folk-toekomst toegedicht. Ze wordt regelmatig de hemel in geprezen, te beginnen met haar debuut ‘Red & Gold’ (2015) en vervolgens voor de opvolger ‘Young runaway’ (2016). in 2017 doet Hattie het voorlopig met een EP’tje, vier tracks (plus een prachtige live herhaling van het mooiste liedje “Just breathe’), 23 minuten in totaal. Hattie noemt Joni Mitchell en James Taylor als belangrijkste invloeden en dat is zeker waar wat betreft Joni. Maar ik zou Eva Cassidy als invloed erbij willen zetten, als is Hattie minder geneigd om blues in haar muziek toe te laten. Ze brengt met een mooie minimalistische begeleiding (cello, elektrische piano, pedal steel, bas en drums) haar etherisch klinkende en met een zeer hoge zuivere stem gezongen songs (ze speelt behalve gitaar ook piano). Haar stem moet je wel bekoren, hij is niet voor elk wat wils.

Inderdaad een goede binnenkomer in de folk-pop scene. Een meer pop dan folk georiënteerd werkstuk, dit ‘Hide’. Maar oh, zo subtiel. In september is Hattie in ons land te zien en te horen. (Independent).