GospelbeacH, Another Summer Of Love

Bassist Brent Rademaker deed ervaring op binnen Beachwood Sparks. Het album Beachwood Sparks (2000) en opvolger Once We Were Trees (2001) verschenen begin deze eeuw. Pas in 2012 zag de derde langspeler The Tarnished Gold (2012) het daglicht. De leden van de groep concentreerden zich op andere projecten en negeerden het succesvolle Beachwood Sparks. Op dit moment is het onduidelijk of er nieuw materiaal is. Rademaker speelt sinds 2000 in de groep The Tyde met broer Darren Rademaker. De groep heeft drie albums geproduceerd en, jawel, de laatste langspeler is van even geleden en dateert uit 2006. Voor Three’s Co (2006) verschenen Once (2001) en Twice (2003). En jawel, het is onduidelijk of er in de nabije toekomst nieuw materiaal van de groep zal verschijnen.

Intussen is er een nieuwe groep die folk-rock maakt in de best denkbare traditie. GospelbeacH debuteert met Another Summer Of Love. Een blondine op het hoesje en een lingeriebandje op de achterkant. De zomer van de liefde vraagt om zwoele muziek, om Amerikaanse rock met de wortels in het zand van het strand en de muzikanten in de zon.

Rademaker loopt al vele jaren mee en mag graag favoriete muzikanten noemen. Helden zijn Gram Parsons, Paul Weller en Chris Hillman. Rademaker citeert net zo gemakkelijk The Jam als The Byrds. Muziek uit tientallen jaren en zowel uit Engeland als Amerika staat aan de basis van GospelbeacH.

In 2016 nodigt Rademaker muzikanten uit naar zijn studio. Hij wil jammen en zoekt naar een sound voor een nieuwe groep en releases. Natuurlijk komt hij uit bij zijn geliefde California folk-rock. In de studio ontstaan de nummers voor Pacific Surf Line, het debuut van begin 2017. De bassist noemt de groep GospelbeacH, toert met wat vrienden en begint al snel aan een opvolger. Met producer Jason Soda en toetsenist Jonny Niemann beperkt hij het aantal spelers en heeft hij de definitieve formatie voor de groep. Op Another Summer Of Love zijn heel wat gastmuzikanten te horen, maar de plaat is vooral het werk van het trio.

Rademaker heeft lang geleden eens gezegd, dat hij geen tweemaal hetzelfde album wil maken. Another Summer Of Love is een bijna logische opvolger van Pacific Surf Line. Warme rockmuziek waarbij de luisteraar weg kan dromen en de bezoeker in de concertzaal geen zweetdruppel zal zien rollen.

Deze zomer van liefde telt elf nummers en duurt iets langer dan tweeënveertig minuten. Mensen die houden van Beachwood Sparks, The Tyde en zwoele, rustige Amerikaanse rock kunnen dit album blind aanschaffen. (Alive Naturalsound Records)