The Last Dinosaur, The Nothing

Een treurdicht, een album met nummers die gaan over sterfelijkheid. En toch niet eindigend in treurnis, maar in hoop. Na “The Nothing” van de Engelse band The Last Dinosaur enkele keren beluisterd te hebben is dit de indruk die het op mij achterlaat. Jamie Cameron verloor zijn beste vriend James MacDonald in 2005 door een auto-ongeluk. Met Luke Hayden vormt hij later The Last Dinosaur en de droevige dood van MacDonald inspireerde hem tot het schrijven van een aantal nummers. Die vormden zich in de periode tussen 2009 en 2016.

Op “The Nothing” zijn deze nummers samengebracht en vormen samen een elegie, een treurdicht. Een droevig album, maar met een ondertoon van hoop, berusting en een viering van het leven. Bijzonder mooi zijn “All My Faith” met engelachtige zang, “We’ll Greet Death” met schitterend pianowerk, en “I Couldn’t Wait”, waarin de verteller aan de luisteraar een blik gunt in diens ziel. Prachtig. (Naim Records)