The Americans, I’ll Be Yours

The Americans is een Americana band uit Los Angeles. Ik verbaasde me erover hoe voor de hand liggend deze band naam is en dat niemand in de voorbije dertig jaar dat verzonnen heeft. Anyway…de band is een grote stads band die echter weet hoe ook Americana van het platteland moet klinken. Een band als C.C.R is nooit ver weg maar ook invloeden van b.v 16 Horsepower komen erin voor. Vernieuwend is de band niet maar aanstekelijk, pakkend en enthousiasme maken dat hier volledig goed en meer. Het bruist en stroomt over van de energie.

De band word samengesteld door T Bone Burnett en Jack White beiden betrokken bij de docu van Robert Redford over het ontstaan van de Amerikaanse blues en folk. De band die de soundtrack, die beiden samenstelde, inspeelde is verworden tot The Americans. Hun metier is alle Amerikaanse muziek uit de voorbije eeuw en men weet dus net zo makkelijk folk en blues als rock en rockabilly in hun songs te gieten maar ook gospel en soul is hen niet vreemd en het merendeel word met een punk attitude en veel spelplezier gebracht. Bijna zoals we dat van The E street band kennen.

Van opener Nevada tot afsluiter Daphne blijft men pakkend en overtuigend maar herkenbaar. Kernwoorden zijn passie, energiek en plezier. Dat straalt volledig van dit album en band af. Daardoor weet men voor mij, mede door de combinatie van allerhande roots elementen en stijlen, het debuut van dit jaar te maken. Magistrale plaat!.