Guy Belanger, Traces & Scars

De Canadese mondharmonicaspeler Guy Belanger zit al sinds 1974 professioneel in de muziek. Hij heeft in diverse bands gespeeld, is de wereld rondgetrokken, maar pas in 2008 verscheen zijn debuutalbum. En daarna is het snel gegaan. Inmiddels is zijn zevende album, genaamd “Traces & Scars”, verschenen en heeft hij een kast vol met onderscheidingen.

Op “Traces & Scars” staan twaalf nummers. Tien instrumentals, een gezongen door Belanger en een dat wordt gezongen door de Canadese zangeres Luce Dufault. Begeleid wordt Belanger door gitarist André Lachance, drummer Michael Roy en Marc-André Drouin, die bas, gitaren en piano speelt. Belanger is een fenomenaal goede mondharmonicaspeler, die uit zijn kleine instrument een bijzonder mooi en gevoelvol geluid weet te toveren. Het werkt als een stem; zang wordt hier niet gemist. Hoewel de stem van Luce Dufault er zeker voor zorgt dat het door haar gezongen “Who’s Left Standing” een van de beste nummers van het album is. Twee andere nummers die er boven uit steken zijn wat mij betreft “My Dearest Friend”, opgedragen aan een goede vriend, en het titelnummer “Traces & Scars”, een samenspel tussen gitaar, harmonica en de cello van de Franse Eric Longsworth. Een uitstekende CD.