Slaid Cleaves, Ghost On The Car Radio

De vanuit Austin, Texas werkende singer songwriter Slaid Cleaves is net zoals bijvoorbeeld Rod Picott iemand die bij mij in de rangorde nooit in de bovenste regionen mee draait maar altijd een welverdiende plek in de sub top bezet zoals in het voetbal FC Utrecht,  het mij geliefde FC Groningen of concurrent Heerenveen. Een constante factor die soms boven zichzelf uitstijgen en boven verwachting een subliem seizoen draaien of enkel eens onder de maat presteren maar doorgaans kun je ze rotsvast in die subtop vinden. Cleaves heeft met bijvoorbeeld Wishbones uit 2004  een bovenmatige prestatie neergezet en in het begin van zijn carrière ook wel eens ondermaats. Zelf vind ik naast Wishbones ook Unsung uit 2006 en het live album Sorrow & Smoke uit 2011 dik de moeite waard. Zijn vorige Still Fighting The War uit 2013 is aan mij voorbij gegaan. In juni verscheen zijn nieuwste werkje Ghost On The Car Radio. Wederom een degelijk en rotsvast album. Niets verrassends en dat is goed en tegelijkertijd het manco. Het mag hier en daar wel eens iets buiten de lijntjes en wat verrassender. Toch blijft zijn stem lekker in het gehoor liggen en weet hij humor en serieuze zaken goed te combineren in zeer doorwrochte en pakkende songs waarin steevast de verliezers in de samenleving onderwerp zijn. Cleaves onderstreept nogmaals zijn status als zeer constante subtopper in het Americana landschap.