Shannon McNally, Black Irish

Ze werkte met o.a Jim Keltner en Greg Leisz, Rodney Crowell produceerde dit nieuwste kleinood en Colin Linden verleende zijn kunsten op gitaar. Klinkende namen en toch is Shannon McNally nog geen gevestigde naam in het Americana wereldje. Tenminste niet als illustere collega’s als Lucinda Williams, Mary Gauthier, Nanci Griffith, Gretchen Peters of Patty Griffin. Toch draait de inmiddels 43 jarige Amerikaanse al enige jaren mee en levert ze een redelijk constante kwaliteit in haar serie albums. Black Irish is haar achtste en ondanks een aantal covers die ze overigens meer dan uitstekend ten gehore brengt ( o.a Stevie Wonder, Muddy Waters en J.J Cale) weet ze ook in haar eigen songs te overtuigen en blues, soul, rock en rockabilly samen te smelten in afwisselend ballade achtige songs en wat meer up tempo nummers. Naast Isn’t That Love weet o.a Banshee Love op te vallen. Een welkome afwisseling in de stroom Americana dames.