Korey Dane, Chamber Girls

Korey Dane groeide als kind op aan de zonnige  stranden van Long Beach in California. Na een wilde reis door de VS verwerkte hij zijn ervaringen in songs, die in 2015 werden opgenomen met de beroemde producer Tony Berg (X, Public Image Ltd.) achter de knoppen. Dit album Youngblood werd goed in de pers ontvangen.  Dit jaar dook Korey Dane weer de studio in. In de Valentine Recording Studios (denk aan Frank Zappa/Beach Boys) nam hij in 4 dagen 11 liedjes op, die hij praktisch alleen produceerde. Het resultaat is een nieuw album getiteld Chamber Girls.

Het album opent met een lekker rockertje Half Asleep met heldere gitaarklanken. Het geeft een gevoel weer van ik ben wakker maar toch niet helemaal.  Een stemmig klinkend orgeltje begeleid het melodierijke Charlie Handsome. De liedjes van Dane duren niet meer dan 3 minuten en na 35 minuten zit de CD er al op. Heart Out West is een van de betere tracks met een hoofdrol voor een prachtig galmende  pedal steel.  Slechts een gitaar (omgeven door melancholieke strings)  heeft Dane nodig voor het ontroerende Always. Deze song is geïnspireerd door Dylan’s Don’t Think Twice It’s Alright. Het rockertje Lovesick In A Hotel Wildfire heeft een aanstekelijke drive en had wat mij betreft wel langer mogen duren dan die 3 minuten. Het album sluit af met een sterk nummer Steady Forever.

Chamber Girls is een prima album vol melodierijke pop-rockliedjes, die na elke draaibeurt  blijven groeien.