My Darling Clementine, Still Testifying

De derde CD van het duo Michael Weston King en zijn vrouw, zangeres Lou Dalgliesh onder de vrolijke groepsnaam ‘My darling Clementine’ is een klein stapje verder in de rijke Americana-traditie. Niet alleen maar heerlijke nieuwe zelf geschreven country-duetten, maar ook uitstapjes naar soul, gospel en blues. En – het moet gezegd –  het is een prachtige formule voor ons echtpaar. Dus horen we behalve heerlijke country songs als ‘Eugene’ (het stadje uit Oregon) met zijn prachtige brass band-arrangement, de zwijmelaar ‘Since I fell for you’, de country-walsjes ‘Friday night, Tulip hotel’, ‘Shallow’ en (mijn favoriet) ‘Two lane Texaco’ en de verklaring van ‘Jolene’ omtrent het waarom van de zo dapper door Dolly Parton opgetekende gebeurtenissen die Jolene veroorzaakte met haar jat gedrag (leuk bedacht, prachtig uitgevoerd) ook songs die geschreven hadden kunnen zijn door het bekende duo Dan Penn en Spooner Oldham  (‘Yours is the cross that I still bear’, ‘Just a woman’), liedjes die uit de jaren 60 pop-scene lijken te stammen (‘There’s nothing you can tell me’, het lekker huppelende ‘Tear stained smile’).

Weston King en zijn lieftallige platina-blonde Lou laten ons voor de derde keer heerlijk genieten van hun definitie van goede Americana met opnieuw de nadruk op country-duetten! Prachtig!  (Continental Song City Records)